Voronin: Sandu a închis școlile, dar dacă nu sunt școli, nu este sat


Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a criticat reforma în învățământ promovată de Maia Sandu în perioada aflării sale la șefia Ministerului Educației, care a dus la închiderea a zeci de școli și grădinițe. Liderul comuniștilor a declarat că asemenea situații nu s-au întâmplat nici pe timp de război.

”Eu sunt copil al războiului și în acea perioadă am mers la școală, deși erau puțini copii. Dar acum, Maia Sandu, ori i-au indicat, ori a decis de una singură, că în clasă trebuie să fie 30 de elevi. De unde, dacă în sate sunt câte 800 de locuitori? Au închis școlile, dar dacă nu sunt școli, nu este sat”, a menționat Voronin la o emisiune televizată.

Voronin a amintit că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va acorda o atenție aparte dezvoltării localităților rurale prin implementarea Programului național ”Satul Moldovenesc”, care prevede păstrarea grădinițelor, școlilor, punctelor medicale în fiecare sat din țară.

Amintim, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a informat într-un răspuns la o interpelare făcută de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, că în perioada 2012-2015, când funcția de ministru al Educației a fost ocupată de actualul președinte al țării, Maia Sandu, în țară au fost închise aproape 120 de instituții de învățământ, iar 6 mii de cadre didactice și-au pierdut locul de muncă.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne