Voronin, la aniversarea a 31 de ani de la destrămarea URSS: A fost cea mai mare crimă împotriva umanității. Puterea sovietică a fost cea mai progresivă și mai umană


La aniversarea a 31 de ani de la semnarea Acordurilor de la Belaveja, prin care s-a declarat dizolvarea Uniunii Sovietice, liderul comuniștilor din Moldova și fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, a declarat că acest eveniment a fost cea mai mare crimă împotriva umanității. Consecințele distrugerii Uniunii Sovietice sunt încă resimțite în toate sferele vieții de către toți oamenii, indiferent dacă cineva a avut o opinie separată sau a fost o opinie generală, consideră Voronin.

După acest act barbar, această crimă, s-a organizat un referendum general în întreaga Uniune, la care au participat 82% din populația de peste 18 ani. Dintre aceștia, 76% s-au exprimat în favoarea păstrării Uniunii Sovietice, dar, în pofida acestui fapt, acele forțe au mers la actul distrugerii marii noastre țări, a mai declarat deputatul.

El a spus că deplânge profund victimele care au urmat prăbușirii Uniunii Sovietice. Războaie civile, conflictele, inclusiv cele interetnice, care continuă și acum – toate acestea sunt consecințele acelor evenimente, a afirmat Vladimir Voronin.

În opinia sa, odată și odată, omenirea va realiza ce a fost Uniunea Sovietică și ce a dat ea multor generații de oameni sovietici.

Mai devreme sau mai târziu, calea socialistă și comunistă de dezvoltare a civilizației umane va reveni. Cea mai progresivă și mai umană putere din lume a fost puterea sovietică, crede ex-președintele.

Acordul de la Belaveja a fost semnat la 8 decembrie 1991, de către liderii Belarusului, Rusiei și Ucrainei.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne