Vlad Batrîncea: Una dintre cerințele UE față de autoritățile moldovenești este dialogul cu opoziția


 

În chestionarul de aderare la Uniunea Europenă, pe care guvernarea moldovenească îl ascunde cu grijă de public și de forțele de opoziție, se conține cerința privind dialogul cu opoziția și păstrarea stabilității în societate.

Despre aceasta a declarat Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „Primul în Moldova”. Potrivit afirmațiilor sale, textul chestionarului pretins secret a fost oferit de partenerii noștri europeni, care s-au dovedit a fi mult mai transparenți decât regimul de la Chișinău.

Una dintre principalele condiții pe care Republica Moldova trebuie s-o îndeplinească, dorind să devină candidat la aderarea în UE, este respectarea drepturilor opoziției și stabilitatea politică în societate.

„În acest caz, obiectivul guvernării este să identifice un consens atât cu societatea, cât și cu opoziția; să asigure nu doar stabilitatea politică, dar și reprezentativitatea forțelor politice”, a remarcat Vlad Batrîncea.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne