„Partidul politic „ȘOR” nu prezintă niciun pericol pentru societate, ci doar pericol politic pentru însuși partidul aflat la guvernare pentru care Partidul  „ȘOR” este un oponent politic foarte incomod”, a declarat avocatul Victor Mazniuc, în cadrul ședinței Curții Constituționale de examinare a sesizării Guvernului privind declararea neconstituționalității Partidului „ȘOR”.

Avocatul a subliniat faptul că autorul sesizării, în afară de argumente declarative, nu a adus exemple concerte și probe concludente că partidul „ȘOR” ar reprezenta vreo amenințare pentru securitatea națională sau pentru pluralismul politic.

„Argumentul protejării statului de drept nu poate fi invocat atât timp cât pentru presupusele încălcări financiare partidul deja a fost sancționat. În această situație stăm în fața lipsei unui scop legitim pentru a fi îngrădit dreptul la libera asociere”, a subliniat Mazniuc.

Avocatul a reiterat că dreptul la libera asociere poate fi îngrădit, dacă  această „nevoie socială” doar este imperioasă și proporțională cu scopul legitim urmărit.

„Autorul sesizării nu a demonstrat că, fie prin programul său, fie prin acțiunile sale, Partidul politic „ȘOR” aplică violența sau militează pentru distrugerea statului și ordinii de drept”, a conchis avocatul.

La momentul publicării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă al Guvernului, Președinției, PAS.

facebook