În opinia lui Pavel Verejanu, reprezentantul Partidului „ȘOR”, cererea Procuraturii Generale de ridicare a imunității parlamentare a Marinei Tauber este o încercare de a „ajunge trenul din urmă”. Asta pentru că reținerea deputatului pe 1 mai la Aeroportul Internațional Chișinău a fost făcută „pe nedrept”. Această părere a fost exprimată de Verejanu la emisiunea „TEMA” de la postul TV „Primul în Moldova”.  El a calificat această situație drept una strigătoare la cer, în care „fărădelegile continuă la un nivel extraordinar de bizar”.

„Nu s-a mai văzut ca un cetățean care are deja control judiciar, are permisiunea de a pleca, este în plină stradă sau în fața aeroportului arestată, dusă acasă, iar încarcerată. Și astăzi a fost judecata Marinei Tauber, care a fost amânată pentru mâine. Deja vedem planul lor că vor să îi scoată imunitatea. Ei au înțeles că au făcut o gafă pe 1 mai, au încarcerat-o pe nedrept și, ca să ajungă trenul din urmă, deja vor să îi scoată imunitatea”, a argumentat Pavel Verejanu.

El și-a reiterat poziția că este vorba de „o persecutare politică”.

Amintim că Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Solicitarea a fost citită astăzi de speakerul Igor Grosu, liderul PAS, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Marina Tauber a calificat că toate dosarele în care este vizată sunt cusute cu ață albă, care nu conțin argumente juridice, ci „invenții, cu scopul de a exclude Partidul „ȘOR” de pe arena politică”.

„Atât solicitarea Procuraturii Generale de ridicare a imunității mele parlamentare, cât și sancțiunile impuse de Uniunea Europeană mă fac să constat că merg pe calea cea dreaptă, să fiu mândră, dar și mai puternică în lupta pentru independența, suveranitatea și statalitatea Moldovei”, a comentat Marina Tauber, potrivit serviciului de presă al Partidului „ȘOR”.

Până la momentul publicării acestei știri, declarațiile lui Pavel Verejanu nu au fost comentate de serviciile de presă ale Procuraturii Generale, Parlamentului, Președinției, PAS.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.