Într-o conferință de presă la IPN, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ştefan”, Dumitru Roibu, a menţionat că din cele trei organizaţii fac parte tineri care nu suntem indiferenţi faţă de ceea ce se întâmplă în ţară, în special, în contextul campaniei electorale a alegerilor prezidenţiale.

„Îndemn cetăţenii noştri şi pe cei mai în vârstă, dar în mod special tinerii – pentru că ei sunt cei care vor mişca ţara noastră mai departe, ei sunt cei care trebuie să construiască un viitor pentru ţara noastră, în care oamenii să se simtă confortabil, indiferent de viziunile politice pe care le ai şi indiferent de opțiunile politice – haideţi să respectăm votul fiecărui, indiferent cu cine votaţi”, a fost mesajul tânărului.

Potrivit lui Dumitru Roibu, cetăţenilor moldoveni, mai cu seamă celor care susțin politicienii de dreapta și unora din diasporă, le-a fost insuflată încrederea ca anume ei votează cel mai corect şi, din această cauză, aceștia aduc ofense celorlalți, care nu votează ca ei. A fost semănată ură în societate, influențată de preferințele politice.

Dumitru Roibu mai spune că tinerii vor ca viitorul preşedinte să se gândească cum să dezvolte şi cum să promoveze ţara în plan internațional, dar şi în plan intern.

„Să facă tot posibilul ca noi să avem încredere în ziua de mâine aici, la noi acasă. Din păcate, am văzut că Maia Sandu, într-un eventual referendum de lichidare a Republicii Moldova, va vota pentru”. „Este un candidat care vede Republica Moldova un paravan temporar, care i-ar putea aduce anumite beneficii politice şi financiare şi nicidecum nu e omul care să creadă, să dorească să trăiască în această ţară, să-şi vadă viitorul şi familia sa eventuală în această ţară”, a afirmat Dumitru Roibu.

Ion Jomir, de la Guvernul Tinerilor din Republica Moldova, a amintit despre iniţiativa Maiei Sandu de a procura camere video pentru supravegherea procesului de desfăşurare a BAC-ului, când era ministru al educaţiei. Tânărul spune că, în acea perioadă, elevii s-au mobilizat și au ieşit la protest, fiind nemulţumiţi de inițiativă. Pe lângă faptul că aceste achiziţii nu au fost necesare şi au adus daune bugetului, în valoare de 7 milioane de lei, mai sunt şi neclarităţi privind modul de desfăşurare a licitaţiei, afirmă tânărul.

„Oare oamenii care săvârşesc escrocherii în proporţii deosebit de mari pot fi numiţi oameni buni?”, a întrebat acesta.

Octavian Rusu, unul din membrii Mișcării „Urmașii lui Ştefan”, e de părere că Maia Sandu incită la ură, și nu numai în raport cu concurentul ei electoral, dar şi cu oamenii.

„Maia Sandu nu îndreptăţeşte aşteptările oamenilor, este părtaşă la schemele cu Aeroportul, cu furtul miliardului, cu plicurile lui Şor şi altele. Maia Sandu nu merită să fie preşedinte, pe 15 noiembrie noi o să votăm un preşedinte echilibrat, o să votăm Igor Dodon”, a fost mesajul tânărului.

Vladimir Railean, de la Centrul pentru Cooperare al Tinerilor, a îndemnat tinerii „să fie mai deschişi la minte”, să nu cadă pradă manipulărilor stafful-ui Maiei Sandu, care, spune el, creează conflicte în societate. „Vrem să avem în continuare o conducere de ţară consolidată, care să ne ofere o perspectivă clară de dezvoltare şi nu show-uri politice. Pe 15 noiembrie ies la vot și votez Igor Dodon, asumat”, a spus acesta.