Ministerul Educației și Cercetării a transmis în adresa Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne un demers prin care a fost solicitată examinarea unui „caz suspect de escrocherie apărut pe rețelele de socializare și reflectat în presă”.

Mai exact este vorba despre informații apărute în spațiul online cu referire la presupusele servicii de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire.

În context, instituția își reiterează îndemnul către elevii claselor absolvente, părinți și cadre didactice „să dea dovadă de maximă corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene 2023 și să nu cadă pradă escrocheriilor”, precizând că „orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea”.

Totodată, ministerul menționează că „testele pentru bacalaureat sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedica accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire sau scurgerile de informații în privința subiectelor de examen”.

mec.gov.md