Unii cetățeni nu vor mai primi compensații pentru energie electrică


În chitanțele de energie electrică pentru luna ianuarie, compensația se va reflecta doar pentru cetățenii cu un grad de vulnerabilitate energetică foarte ridicată. Potrivit Premier Energy, în acest caz tariful va fi de 3,3 lei pentru kWh. Ceilalți consumatori de energie electrică vor plăti pentru energie electrică câte 3,42 lei pentru un kWh.

Potrivit Premier Energy, de la 1 ianuarie a acestui an, compensația pentru lumină va fi calculată doar pentru consumatorii cărora li s-a atribuit categoria de vulnerabilitate energetică foarte ridicată. Pentru ei, tariful va fi de 3,3 lei pe kWh. Pentru ceilalți consumatori, prețul va fi de 3,42 lei pe kWh, potrivit bas-tv.md.

Conform Premier Energy, compania a ajuns la această decizie având în vedere hotărârea Guvernului din 23 noiembrie 2022, în care se precizează că dacă tarifele de furnizare a energiei consumatorilor casnici  sunt sub prețurile compensate stabilite în conformitate cu categoria de vulnerabilitate energetică, furnizorii nu aplică compensația.

Reamintim că, până la această decizie, compensații pentru energie electrică au primit cetățenii cărora li s-a atribuit categoria de vulnerabilitate energetică ridicată și foarte ridicată.

De menționat că, din luna ianuarie a acestui an, tarifele la energie electrică au fost reduse cu 26% – de la 4,62 la 3,42 lei pentru un kWh.

mybusiness.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne