Un nou val de insecte mărunte și negre, numite Tigrul Platanului, a împânzit teritoriul Republicii Moldova. Aceste musculițe apar în perioada caniculei și nu prezintă un pericol pentru oameni susțin reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Unii oamenii spun că nu au frică de aceste insecte, dar sunt deranjați din cauza că se atașează de haine și chiar îi înțeapă. Tigrul Platanului este o insectă ușor de recunoscut datorită aspectului său distinctiv, corpul fiind de culoare maronie în pete negre asemănătoare tigrului și aripile transparente.

Specialistul ANSA, Viorel Chetrari, a precizează că aceste insecte apar în special în timpul caniculei. Acesta susține că un simplu spray împotriva insectelor ar putea fi util pentru a ne apăra de acestea.

„Sunt inofensive pentru oameni, provoacă daune doar arborilor de platan. Ele încurcă partea foliară a plantelor cu pielea omului și de aceea face anumite înțepături care provoacă disconfort oamenilor. Începe în luna iunie, a doua generație în luna august. Este o insectă care se răspândește cu transportul aerian și auto”, a spus Chetrari.

O prezență accentuată a acestor insecte în Moldova a fost observată din vara anului trecut.

noi.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.