Un medic din capitală și concubina sa au fost reținuți de oamenii legii. Aceștia sunt suspectați de comercializarea drogurilor. Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul lor din Durlești, de unde au ridicat droguri și bani.

Potrivit Poliției, în februarie curent a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În rezultatul investigațiilor, s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani, angajat al unei instituții medicale din Chișinău, și concubina sa de 24 de ani au creat o schemă de comercializare a drogurilor prin internet. Drogurile erau pregătite în condiții special amenajate (seră) la domiciliul acestora din orășelul Durlești, iar ulterior plasate de către aceștia în ascunzișuri, de unde erau ridicate de clienți. În luna mai, bărbatul a fost reținut și ulterior pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

La expirarea termenului măsurii preventive, fiind cercetat în libertate bărbatul împreună cu concubina sa și-au reluat activitatea infracțională de pregătire și comercializare a drogurilor. Astfel la 30 august, în urma măsurilor de investigație cei doi au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau droguri în ascunzișuri.

În rezultatul perchezițiilor, la domiciliul lor polițiștii au depistat peste 200 de grame de marijuana, mai multe pachețele zip-lock cu droguri sintetice, 2400 de euro și 3000 de dolari, bani care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională. Totodată, în timpul investigațiilor oamenii legii au depistat într-o fâșie forestieră din apropierea mun. Chișinău zece plante de cânepă de tip „hidropon”, care erau îngrijite de cei doi suspecți.

Valoarea substanțelor narcotice ridicate depășește suma de 100 000 de lei pe piața neagră. Cele două persoane suspectate de comercializarea drogurilor au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legislației penale, pentru fapta comisă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

jurnal.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.