Un mare retailer din Federația Rusă este disponibil să procure volume mari de producție din Moldova


Ilan Șor a anunțat că a obținut din partea uneia dintre cele mai mari rețele comerciale din Rusia – „Magnit” disponibilitatea de a procura în volume mari producția moldovenească. Anunțul a fost făcut după o întrunire cu participarea a  peste 40 de producători agricoli, convocați la propunerea președintelui Partidului „ȘOR”. Discuțiile s-au axat pe mecanismul de reluare a exporturilor de fructe și legume pe piața rusă.

Liderul opoziției de la Chișinău a subliniat importanța ca toate companiile din țara noastră să poată livra marfa pe piața Federației Ruse în condiții egale, cu respectarea normelor sanitare stabilite de țara de destinație. De asemenea, el a vorbit despre importanța neadmiterii schemelor de monopolizare a exportului și de reexport.

Agricultura Moldovei este unul dintre sectoarele strategice ale economiei naționale și o sursă de venit importantă pentru sute de mii de oameni. De aceea, este vitală asigurarea piețelor de desfacere, care să le aducă fermierilor un venit stabil.

Recent, în urma discuțiilor dintre liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și președintele Comitetului pentru relații internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki, Federația Rusă a decis să permită importul produselor fitosanitare pentru fermierii din toate raioanele din Republica Moldova. Inițial, restricțiile au fost anulate doar pentru producătorii agricoli din Orhei.

Serviciile de presă ale Guvernului și ministerului de profil din țara noastră nu au comentat această informație până la momentul publicării acestei știri.

partidulsor.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne