Un deținător de patentă afirmă că a fost amenințat după declarațiile făcute cu privire la problema anulării patentelor


Consilierul raional și orășenesc din Rezina, Alexandru Vișnevschi, care este deținător de patentă,  a afirmat, astăzi, în cadrul întâlnirii cu ministrul economiei, Dumitru Alaiba, că ar fi fost amenințat după ce a făcut declarații în incinta Parlamentului și Guvernului cu privire la  problema anulării patentelor.

„Vă mulțumesc pentru că ne-ați trimis pe acasă pe cei care să mă sperie că eu, dacă deschid gura pe la ședințele din Parlament și de la Guvern o să am probleme personale, deja au fost la mine”, a declarat Alexandru Vișnevschi.

Acesta a mai anunțat că titularii de patentă din raionul Rezina  „au luat decizia să iasă la proteste non-stop cu cerințe politice”.

„Oamenii plătesc 6, 8, 10 mii de lei pe lună pentru consumul de gaze naturale, ODA (Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului – n.r.) vine cu 10 mii de lei care tot firmele voastre, consultanții voștri o să facă niște seminare de ochii lumii să ne învețe pe noi. Eu zic că lumea pricepe”, a spus consilierul.

Un alt deținător de patentă, Olga Ceapchi, consilier raional și orășenesc Ștefan-Vodă, a menționat că a solicitat deputaților și altor autorități să vină în piețe să vadă cum lucrează patentarii.

„Am făcut niște demersuri la domnii deputați care cu alai au făcut agitație electorală și selfie cu toți titularii de patentă. Acum când este frig insist să vină în piețe să vadă cum lucrează un aparat de casă, în ce condiții activează cetățenii. Nu a fost să fie”, a remarcat Olga Ceapchi.

Ea a menționat că patentarii practic nu au vânzări, procesul de vânzare-cumpărare este aproape nul.

„Din cabinet se vede una, la locul din piață lucrurile se văd cu totul altfel. Avem de plătit gazul, lumina și nu știu cum o să ne descurcăm”, a specificat consiliera.

La rândul său, ministrul Dumitru Alaiba a asigurat că o să meargă în piețe.

„În piețe eu am spus că o să mergem. Și o să mergem. Nu am spus că mergem acum, în primul rând vrem să discutăm cu voi ca să avem un produs deja avansat”, a spus ministrul.

Amintim că deținătorii de patente revendică să li se permită să activeze în bază de patentă, inclusiv după luna iulie a anului curent când ar urma să fie anulate potrivit politicii fiscale și vamale pentru anul 2023.

facebook


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne