Un cocostârc care figurează în Cartea Roșie s-a adăpostit la Chișinău


De câteva săptămâni, un oaspete neobișnuit, care figurează în Cartea Roșie, s-a instalat în curtea Bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău. Este vorba de un cocostârc alb. Slujitorii lăcaşului sfânt l-au poreclit deja Jorik şi intenționează să-i amenajeze un adăpost pentru iarnă.

Chiar în centrul Chișinăului, în curtea Bisericii Sf. Gheorghe, enoriașii sunt întâmpinați zilnic de un cocostârc alb. Acesta s-a stabilit aici la mijlocul lunii septembrie.

„Cocorul a ajuns exact la slujba de dimineaţă, într-o duminică. A venit și a vrut să intre în biserică, urcând treptele. Și de atunci a rămas cu noi. Desigur, eram cu toții îngrijorați. – Cu ce să-l hrănim? Apoi am aflat, am sunat la grădina zoologică și ne-au spus că se poate de dat peşte. Acum cumpărăm pește, iar el mănâncă”, a spus lumânăreasa Liubovi Guzencova.

Slujitorii bisericii spun că au vrut să ofere pasărea grădinii zoologice, dar cocostârcul s-a dovedit a fi cu caracter și nu s-a lăsat prins. Acum, cocorul s-a acomodat cu noul său loc de trai. Ziua se plimbă prin curte, noaptea doarme pe acoperiş. Nu-i plac străinii şi dacă cineva îl urmărește pentru a-l fotografia sau filma, zboară repede pe acoperișul unei clădiri din vecinătate.

Cocostârcul alb figurează în Cartea Roșie a Moldovei. În prezent, numărul acestor păsări scade și variază între 400 şi 600 de perechi.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne