Ambasada Republicii Moldova la Viena a fost sesizată despre producerea unui accident pe teritoriul Republicii Austria (autostrada de centură a Vienei – A21, în direcția Vösendorf) cu implicarea unui autocar cu numere de înmatriculare românești, la bordul căruia se aflau 60 persoane, cetățeni moldoveni și români, care a luat foc. Acesta se îndrepta dinspre Spania spre România și Republica Moldova, notează Noi.md cu referire la o notă de presă a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Potrivit autorităților, ambasada se află în contact permanent cu șoferii autocarului. Aceștia au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați, fără ca cineva să fi fost rănit. Conform informațiilor preliminare oferite de către poliție, autocarul este înmatriculat cu numere românești, iar remorca acestuia cu numere de înmatriculare moldovenești. Autocarul a luat foc la ora 14:00, în ziua de 31 iulie, fiind distrus de flăcări în circa 10 minute, cauza fiind neclară, pe când remorca a fost decuplată la timp de autocar și nefiind cuprinsă de flăcări.

Conform informațiilor prezentate de către șoferi și de către pasageri, aceștia au fost escortați de poliție la o benzinărie din apropierea locului producerii incidentului, fiind în așteptarea unor unități de transport pentru a-și continua traseul spre România și Republica Moldova. Șoferii sunt în căutarea rutelor alternative.

noi.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.