„Trași de căpăstru în virtutea prostiei sau sărăciei”, – așa îi tratează pe protestatari prim-ministrul


Oamenii care vin să protesteze în Chișinău și în multe alte localități din Republica Moldova, cerând să le fie compensat costul resurselor energetice consumate în lunile de iarnă, „sunt trași de căpăstru în virtutea prostiei sau sărăciei”. Asta a afirmat prim-ministrul Dorn Recean, aflat, joi, în vizită în raionul Drochia.

„Încă odată. Noi nu trebuie să învinuim acești oameni. Ei, vorba ceea, sunt trași de căpăstru: cine în virtutea prostiei, cine – în virtutea sărăciei. Asta este”, a declarat Recean, menționând că sunt printre dânșii și „trândavi”.

El și-a reiterat ideea de revizuire a sistemului de asigurări sociale: „Noi eventual trebuie să umblăm la sistemul de asigurări sociale pentru ca să nu permitem celor care sunt trândă să trăiască pe spatele celor care muncesc”, a mai spus premierul.

„Acum discutam că toți aceștia mai bine veneau și munceau. Pentru că, dacă discuți cu agricultorii, nu contează ce raion, pentru că iată și aici la mine în sat, la baștină, toată lumea zice că nu sunt oameni”, a explicat premierul.

În opinia sa, atunci când cei responsabili de organizarea protestelor vor fi „pedepsiți” și „puși la închisoare”, oamenii vor „reveni la muncă  și vor merge să satisfacă necesitățile oamenilor de afaceri”.

„Și atunci toată lumea va reveni la locurile de muncă, va merge să satisfacă necesitățile oamenilor de afaceri care au nevoie de această forță de muncă”, a spus Recean.

facebook


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne