Tone de gunoi, aruncate pe câteva hectare la marginea comunei Cruzești


La marginea comunei Cruzești e o priveliște jalnică. Tone de gunoi sunt aruncate aici, zilnic, în ciuda autorităților, care nu pot deocamdată să pună capăt acestei ilegalități.

Soluția ar fi în amenzile mai aspre sau în schimbarea modului de gândire a oamenilor, dar acest lucru durează. Cei cu spirit de inițiativă au un plan. În scurt timp, tabloul ecologic dezolant de la marginea satului Cruzești, dar și în apropierea caselor oamenilor, va arăta altfel.

Unii localnici din Cruzești nu se complică prea mult. Adună deșeurile de pe lângă casă și le dau foc. Alții le reciclează cum pot.

Gunoiștile neautorizate îi supără pe oamenii gospodari. Hotărâți să schimbe lucrurile în bine, oamenii caută soluții.

Ecologiștii atenționează că gunoiștile ilegale din apropierea caselor oamenilor reprezintă nu doar o sursă de infecții și boli, dar poluează solul și apele subterane, precum și creează riscuri de accidente și incendii. Proiectul de ecologizare a gunoiștii ilegale se desfășoară în cadrul campaniei ”Sădim Oxigen” inițiată de Asociația ”Hai, Moldova”, care în perioada septembrie – octombrie va executa lucrări de ecologizare, terasare și compactare a deșeurilor. Pe 12 noiembrie aici vor fi plantați mii de copaci. Până în prezent, în Republica Moldova mai sunt peste 3.000 de gunoiști neautorizate.

[sc name=”replica_ro” ][/sc]

Jurnaltv.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne