Tariful la gazele naturale ar putea crește de la 4,30 de lei la 10 lei


Tarifele pentru gazele naturale aplicate consumatorilor finali ar putea crește de două ori și jumătate. Președintele SA ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, nu a exclus că acesta ar putea crește de la 4,30 de lei la aproape 10 lei pentru mia de metri cubi de gaze.

”Cândva am spus că trebuie să majorăm cu 30%, dar atunci era vorba de 6-6,5 de lei. Acum suntem în altă situație și respectiv poate fi și (10 lei-n.red), dar nu vă pot spune ferm. (….) Va fi evident neplăcut. Situația e neplăcută permanent când cresc tarifele, dar trebuie să trecem peste asta. Pentru toți va fi un șoc, nu doar pentru populație, dar și pentru sectorul economiei”, a declarat Ceban la o emisiune televizată.

Ceban a menționat că, în zilele apropiate ,”Moldovagaz” va prezenta ANRE solicitarea cu privire la majorarea tarifelor pentru consumatorii finali, reieșind din noul preț de achiziție a gazului, astfel că deja din luna noiembrie casnicii să primească facturile cu tarifele majorate la gazul consumat.

Amintim, președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că Guvernul urmează să aprobe de urgență măsuri de compensare a consumului de gaze naturale atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru agenții economici.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne