Un adolescent de 17 ani din Franţa a fost ucis la volanul unui vehicul, după ce a refuzat să se supună unui control rutier, incidentul stârnind revoltă în mai multe oraşe din Franţa şi ciocnici cu Poliţia, transmite Le Figaro. Moartea lui Naël M., care a fost ucis de un poliţist după ce a refuzat să se supună ordinelor acestuia, a stârnit furie în Nanterre.

La sfârşitul zilei de marţi, au izbucnit tensiuni între unii locuitori din cartierul Vieux Pont, unde locuia victima, şi Poliţie. Încăierările au devenit din ce în ce mai tensionate, cu focuri de artificii de o parte şi cu focuri de artificii şi gaze lacrimogene de cealaltă parte.

După ultimele date ale oficialilor locali, 20 de persoane au fost arestate.

O serie de clădiri din Nanterre au fost incendiate. Şcolile primare Pablo Picasso au fost cuprinse de flăcări, la fel ca şi centrul de agrement Gavroches, unde se aflau câteva zeci de animale care au fost salvate. Centrul în sine a fost distrus.

Tensiuni au izbucnit în mai multe oraşe din regiunea Île-de-France, printre care Suresnes, Montfermeil, Colombes, Asnières-sur-Seine, Rueil-Malmaison şi Mantes-la-Jolie, unde primăria districtului Val Fourré a fost devastată de flăcări.

Tensiuni ar fi izbucnit, de asemenea, în mai multe oraşe franceze, printre care Marsilia, Nantes, Bordeaux şi Roubaix.

Familia tânărului şofer ucis va depune în zilele următoare o plângere împotriva poliţistului care a tras focurile de armă.

Acesta a fost plasat în custodia poliţiei sub acuzaţia de ucidere din culpă.

stiripesurse.ro

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.