Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile


Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 8 august. O hotărâre în acest sens a fost adoptată joi seara de Parlament la propunerea Guvernului.

Autoritățile argumentează prelungirea stării de urgență prin necesitatea de a oferi Comisiei pentru Situații Excepționale posibilitatea să intervină prompt pentru a asigura securitatea  energetică și alimentară a țării în contextul războiului din Ucraina.

Potrivit hotărârii, pe durata stării de urgență, CSE va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Deputații din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit sala de ședințe în semn de protest împotriva intenției autorităților de a prelungi, potrivit lor, în mod nejustificat regimul stării de urgență pentru încă 60 de zile. Într-un briefing de presă, președinta fracțiunii, Zinaida Greceanîi, a declarat că partidul de la guvernare ar trebui să-și asume întreaga responsabilitate pentru prelungirea stării de urgență și pentru consecințele acesteia.

[sc name=”replica_ro” ][/sc]

ipn.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne