SRL „Moldovatransgaz” nu este de acord cu amenda în sumă de 33 996 456 de lei, aplicată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru nerespectarea obligațiilor legale aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală S.A. „Moldovagaz”, controlată de rușii de la „Gazprom”.

„SRL „Moldovatransgaz” își exprimă dezacordul cu hotărârea respectivă, motiv pentru care va întreprinde măsurile ce se impun pentru contestarea acesteia, în modul și în termenul stabilit de legislația în vigoare”, arată compania într-un scurt mesaj.

ANRE și-a motivat decizia prin faptul că cererea privind asigurarea separării și independenței operatorului sistemului de transport al gazelor naturale este prevăzută atât de prevederile Legii cu privire la gazele naturale, cât și de Pachetul Energetic III, iar nerespectarea acestora atrage după sine aplicarea sancțiunii financiare stipulate în art. 113 alin. (3) lit. b) al Legii nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale.

ziarulnațional.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.