Unul dintre politicienii cu cel mai mare rating în prezent este președintele formațiunii politice „ȘOR”, Ilan Șor. Potrivit unui sondaj realizat de Intellect Group, acesta a devenit cel mai notabil lider în ceea ce privește creșterea ratingului, acesta atingând cota de 11,4%. Președintele principalului partid de opoziție din Moldova este cu doar 10% în spatele rivalei sale, Maia Sandu.

În viața politică, Ilan Șor a devenit un politician de frunte din partea opoziției. Astfel i-a întrecut în popularitate și încredere pe ceilalți reprezentanți ai opozoției Igor Dodon, Vladimir Voronin, Ion Chicu și Ion Ceban.

Potrivit aceleiași cercetări sociologice, lider în anti-rating este președintele Maia Sandu (37%).

Aproape 40% dintre respondenți nu au un favorit sau nu au o preferință anumită!

Potrivit sondajului Intellect Group, PAS are cel mai mare antirating – mai mult de 40% dintre respondenți nu ar vota pentru acest partid.

Conform studiului, Președintele Republicii Moldova ar trebui să se ocupe în primul rând de probleme precum:

– ridicarea nivelului de trai, combaterea sărăciei – 95,8%;

– crearea de locuri de muncă, dezvoltarea economiei – 94,7%;

– dezvoltarea educaţiei şi culturii – 91,5%.

Potrivit respondenților, președintele ar trebui să fie cel mai puțin implicat în întărirea armatei și achiziționarea de arme – 20,8%.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-19 iunie 2023. Numărul total de respondenți este de 1.056 de persoane cu drept de vot. Sondajul a fost realizat în 83 de localități din 18 raioane, 6 municipii și din autonomia Găgăuză.

infogram.com

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.