Deputatul PAS Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri şi imunități, spune că are întrebări vizavi de modul în care a procedat șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în raport cu directorul APP, Alexandru Musteață, după ce acesta i-a expediat o scrisoare în care ar fi elucidat scheme de corupție cu implicarea judecătorilor și a procurorilor.

„Când există suspiciuni de corupție, mai degrabă investighezi și sancționezi, dar asta este abordarea mea. Pe de altă parte și mie mi-au trezit anumite întrebări acțiunile cu privire la plângerea depusă de directorul APP, deoarece în mod normal, o asemenea plângere, indiferent ce informații conține ea, o dai în procedură legală, care urmează a parcurge toate etapele verificării. Și chiar nu contează ce scrie în ea, că-i numele X, Y, Z. Este o plângere, o sesizare depusă de șeful unei instituții importante în acest stat, care gestionează toată proprietatea publică a statului. Din momentul în care se prezintă o asemenea sesizare, o dai în procedură. Mai mult decât atât, dacă vrei pentru tine să verifici, mai faci și o verificare paralelă. Atunci când ai dat-o în procedură, aștepți răspunsul, e evident că nu doamna Dragalin verifică direct informațiile care sunt prezentate în sesizare, dar o dai în procedură la procurori, aștepți răspunsul, iar în paralel faci anumite verificări. Și atunci când ai primit răspunsul de la subalterni și cu verificările pe care le-ai făcut, le contrapui și pentru tine îți faci niște concluzii. Asta ar fi fost corect”, a punctat Olesea Stamate.

La începutul lunii iunie, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a vorbit în fața angajaților PA despre o scrisoare primită de la directorul Agenției Proprietății Publice, Alexandru Musteață, în care acesta ar fi elucidat scheme de corupție cu implicarea judecătorilor și a procurorilor. În schemă ar fi figurat inclusiv numele procurorului Vasile Plevan, despre care Dragalin spune că este integru.

„L-am chemat la mine în oficiu. După ce am vorbit jumătate de oră, și-a cerut scuze. I-am spus să-și găsească un avocat. Vreau voi cu toții să atrageți atenția la ce se va întâmpla cu acest om mai departe…”, spunea șefa PA la ședință, înregistrarea căreia a fost scursă în mediul online.

Ulterior s-a aflat că Alexandru Musteață a depus cererea de demisie.

La momentul redactării acestei știri, nici Veronica Dragalin, nici serviciul de presă al Președinției nu au comentat declarațiile Olesei Stamate.

unimedia.info