În perioada 3-9 iulie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 644 mln de lei (aproximativ 32,2 mln de euro), transmite MOLDPRES.

În acest răstimp, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 18,6 mln de lei, ceea ce reprezintă 2,8% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 396 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 81 127 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 21 077 și, respectiv, 15 133 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 56 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 118 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 17 mlrd de lei, cu 3,8% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

moldpres.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.