În perioada 12 – 18 iunie curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 635,8 milioane de lei (aproximativ 31,7 mln de euro), transmite MOLDPRES.

În această perioadă, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 19,8 milioane de lei, ceea ce reprezintă 3,1% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 357 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 77 795 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19 888 și, respectiv, 14 755 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 37 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 149 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 15,1 miliarde de lei, cu 5,4% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

moldpres.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.