În perioada 29 mai – 4 iunie curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 557,7 milioane de lei (aproximativ 27,8 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în această perioadă, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 15,6 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,8% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 9 183 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 74 388 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19 471 și, respectiv, 14 964 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 21 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 65 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 13,9 miliarde lei, cu 7,8% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

moldpres.md