Serviciile municipale desfășoară în capitală activități de combatere și prevenire a ambroziei. Totodată, autoritățile locale îndeamnă gestionarii de terenuri și locatarii din sectorul particular să se implice în combaterea plantei, informează MOLDPRES.

În perioada lunii iulie curent, muncitorii întreprinderii „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au intervenit pe teritoriile aflate în gestiune, pe o suprafață de 6,14 ha, cu utilizarea mijloacelor chimice și mecanice.

Totodată, primăria capitalei face apel către persoanele fizice și juridice, care dețin terenuri în proprietate, să intervină la combaterea plantei. „Agenții constatatori de la preturi vor documenta locațiile și vor solicita combaterea plantei. În caz contrar, autoritățile municipale vor aplica sancțiuni”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Cetățenii sunt îndemnați să enunțe cazurile de prezență a ambroziei pe teritoriul orașului la Dispeceratul Central Municipal: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Ambrozia este o plantă invazivă, extrem de adaptabilă la condițiile climatice, rezistentă la secetă şi arșiță, preferă solurile nisipoase, mai puțin fertile, ușor alcaline, fapt ce o plasează în categoria plantelor dominante, comparativ cu culturile agricole. Polenul acesteia este considerat un alergen foarte agresiv, cu impact negativ asupra sănătății populației.

moldpres.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.