Mai mulți conducători și membri ai staffului electoral al Evgheniei Guțul, candidatul Partidului „ȘOR” pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, au fost reținuți în această dimineață, în urma mai multor percheziții organizate la sediile Organizațiilor Teritoriale ale partidului, dar și la domiciliile activiștilor formațiunii. Aceste persoane se ocupau de campania pentru cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de bașcan, din 14 mai, în cadrul căruia participă și Evghenia Guțul. Percheziții și rețineri de asemenea au loc și în alte raioane ale țării, inclusiv municipiul Chișinău, informează serviciul de presă al Partidului „ȘOR”.

„Perchezițiile, precum și noul val de represalii și intimidări au loc în ziua în care Mișcarea Pentru Popor, din care face parte și Partidul „ȘOR”, au anunțat că vor organiza, la Parlament, un protest față de fărădelegile guvernării și pentru a cere alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate, inclusiv după refuzul conducerii țării de a achita facturile cetățenilor pentru gaze, căldură și curent electric”, precizează sursa citată.

În comunicat se mai spune că „regimul a recurs la șantaj, amenințări și rețineri, pentru a-i speria pe oameni și a-i determina să nu participe la protestele antiguvernamentale”.

„Prin astfel de acțiuni, actuala guvernare demonstrează repetat că îi este frică de propriul popor, pe care l-a sărăcit și de care își bate joc în continuare”, menționează serviciul de presă al partidului.

Partidul „ȘOR” îi cere „regimului Sandu-PAS să înceteze abuzurile și fărădelegile, să respecte dreptul constituțional al cetățenilor de a participa la manifestațiile pașnice, pentru a-și exprima opinia”.

Totodată, Partidul „ȘOR” atenționează asupra faptului că „instrumentele statului polițienesc, la care apelează regimul, nu-i va împiedica pe cetățeni să-și apere drepturile la un trai decent”.

„Formațiunea lui Ilan Șor va face față și acestui val de represalii și va continua lupta pentru interesele cetățenilor și ale țării noastre”, se arată în comunicat.

Până la momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, PAS nu au comentat declarațiile serviciului de presă al Partidului „ȘOR”.

partidulsor.md