Șalaru: Reforma justitiei trebuie să înceapă cu demisia lui Dragalin


Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, este de părerea că o adevărată reformă a justiției trebuie să înceapă cu demisia Veronicăi Dragalin din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

„Vă spun părerea mea care este, poate, subiectivă, dar reforma justiției trebuie să se bucure de sprijinul populației, de încrederea populației și trebuie să înceapă cu demisia doamnei Dragalin, fiindcă asupra numirii ei în funcție au apărut mari suspiciuni de măsluire a acestui concurs”, a declarat Șalaru în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la Jurnal TV, amintind în context despre scurgerile de corespondență care s-ar fi făcut de pe canalul de telegram al lui Litvinenco.

În opinia lui Șalaru, acel concurs, prin care Dragalin a fost numită, trebuie anulat.

„Și chiar dacă ea va fi aleasă din nou, dar acest concurs trebuie anulat, pentru că eu, de exemplu, am suspiciuni după ce a fost publicat în presă screenshot-ul anumitor discuții între anumiți membri ai acestei comisii, între anumiți deputați. Și este clar că acolo nu a fost o alegere corectă”, a precizat Șalaru.

În concluzie, acesta a spus că, chiar dacă Dragalin „este cea mai bună din lumea asta sau cea mai bună din Moldova,.. legea nu trebuie să fie aplicată în mod preferențiat”.

Reamintim, că, potrivit unor afirmații făcute anterior de șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ea consideră corect concursul prin care a fost numită în această funcție și nu are de gând să demisioneze.

La momentul publicării acestei stiri, serviciul de presa al Procuraturii Anticoruptie nu a comentat declaratiile lui Anatol Salaru.

youtube


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne