„Rosselhoznadzor”: Consultările Partidului „Șor” cu Duma de Stat au dus la deblocarea exporturilor


 

Alte 12 întreprinderi agricole din  Republica Moldova pot exporta, începând cu 5 decembrie, legume și fructe în Federația Rusă. Decizia a fost luată de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară („Rosselhoznadzor”) din Federația Rusă

Potrivit unui comunicat al instituției, temei pentru reluarea livrărilor a servit analiza produselor livrate pe teritoriul Rusiei de către întreprinderile moldovenești, față de care restricțiile temporare anterior au fost ridicate.

De asemenea, au fost luate în considerare rezultatele consultărilor dintre reprezentanții partidului „Șor” din Moldova și președintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat a Federației Ruse, Leonid Sluțki.

„Rosselhoznadzor” constată starea fitosanitară stabilă a produselor din fructe și legume provenite din Moldova, care a devenit posibilă datorită muncii coordonate între departamentele de resort ale celor două țări.

Restricțiile la importul de produse reglementate din Moldova au fost introduse la 15 august 2022.

Serviciile de presă ale Guvernului și ministerului de profil din țara noastră nu au comentat această informație până la momentul publicării acestei știri.

partidulsor.md

fsvps.gov.ru


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne