România: Proteste mamut și o grevă generală care va paraliza școlile – Sindicaliștii din Educație ies în stradă


Sindicaliştii din educaţie din România anunţă marţi că încep să picheteze sediile prefecturilor din ţară, acuzând dezinteresul actualei guvernări privind acordarea majorărilor salariale în sistemul de învăţământ. Prima acţiune este programată la Constanţa. În cazul în care revendicările nu le vor fi rezolvate, ei ameninţă cu organizarea unui marş de protest în luna mai şi cu grevă generală în ultima decadă a lunii mai.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” anunţă organizarea mai multor acţiuni de pichetare a prefecturilor judeţene. Astfel, în această săptămână vor avea loc proteste ale organizaţiilor judeţene afiliate FSLI la Constanţa, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj şi Prahova, transmit sindicaliştii. Protestele vor continua cu pichetarea sediilor prefecturilor din alte judeţe.

„Dezinteresul actualei guvernări privind acordarea majorărilor salariale în sistemul de învăţământ conduce la producerea unui dezechilibru social şi îi împinge pe colegii noştri la imposibilitatea asigurării unui trai decent. Suntem astfel determinaţi să mergem mai departe cu planul acţiunilor sindicale, până la rezolvarea tuturor problemelor cu care salariaţii din educaţie se confruntă. Considerăm că motivarea resursei umane din învăţământ reprezintă una dintre condiţiile esenţiale pentru a avea un sistem de educaţie performant în România”, susţin cele două federaţii.

stiripesurse.ro


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne