România a anunțat noi reguli de intrare pe teritoriul său


Ambasada României în Republica Moldova a anunțat că, începând cu data de 7 octombrie 2020, vor intra în vigoare noi prevederi legale privind suspendarea măsurii carantinei, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, vor fi scutite de carantină începând cu data de 7 octombrie persoanele care sosesc în România din Republica Moldova, dacă rămân pe teritoriul statului vecin pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul României.

Persoanele care sosesc în România din Republica Moldova și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Ambasada recomandă cetățenilor să se informeze cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei, pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzul intrării.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne