Cultivatorii de sfeclă de zahăr anticipează o recoltă bună în acest an. Ei declară că starea câmpurilor este satisfăcătoare și estimează o roadă de până la 50 de tone pentru un hectar. Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Potrivit autorităților, acest lucru a fost discutat la ședința Consiliului pe filiera de produs ”Sfecla de zahăr și produse procesate”. De asemenea, au fost abordate subiecte, privind sprijinul producătorilor de zahăr.

”În discuțiile cu reprezentanții ministerului, au fost analizate aspecte privind politicile sectoriale, precum și posibilități de a stimula producătorii de zahăr prin elaborarea măsurilor de subvenționare. Oficialii ministerului au menționat că vor fi examinate propunerile, ținând cont de practicile europene. De asemenea, ministerul va elabora un subprogram ce va integra acțiunile ce trebuie întreprinse pentru dezvoltarea acestui sector strategic pentru țara noastră.”, se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, anual, în Republica Moldova, se produc aproximativ 90 de mii de tone de zahăr.

agrotv.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.