Rezoluția participanților la miting: Până luni, ora 13:00, poporul își rezervă dreptul de a întreprinde măsurile necesare, pentru a obliga conducerea țării să plătească facturile cetățenilor


Mii de oameni, care au participat la mitingul din 12 martie, organizat de Mișcarea Pentru Popor, au votat o nouă rezoluție, în care solicită guvernării PAS și Maiei Sandu să achite integral facturile cetățenilor, pentru cele trei luni de iarnă. Reprezentanții mișcării așteaptă un răspuns din partea autorităților, în decurs de 24 de ore. Potrivit rezoluției, în cazul în care Guvernul nu va răspunde la această revendicare, până luni, ora 13:00, poporul își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile necesare, pentru a obliga conducerea țării să respecte voința poporului.

Rezoluția a fost dată citirii în centrul capitalei de către deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care face parte din Mișcarea Pentru Popor, informează serviciul de presă al Partidului politic „ȘOR”.

„Noi, cetățenii Republicii Moldova, revoltați de situația critică în care a ajuns țara în ultimii doi ani, mânați de sărăcia provocată de regimul Sandu-PAS, îngrijorați de soarta pe care ne-o pregătește o grupare obscură, ghidată de cercuri influente din exterior, adoptăm rezoluția în care constatăm că Republica Moldova trece prin cea mai profundă criză social-economică de la proclamarea independenței. Valul de scumpiri a afectat toate categoriile sociale și a lovit puternic în întreaga economie a țării. Tarifele pentru toate resursele energetice au bătut constant recorduri și au devenit o povară imposibilă pentru cetățeni. Inflația a atins cote similare celor din 1999 și Republica Moldova a devenit campioană la creșterea prețurilor în Europa”, se arată în rezoluție.

De asemenea, în rezoluția Mișcării Pentru Popor, se atrage atenția societății, misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră și organizațiilor internaționale că, din cauza incompetenței sau a rea-voinței Guvernului și factorilor de decizie, Republica Moldova a ajuns să plătească cel mai mare preț din regiune pentru gazele naturale importate:

„De câteva ori s-a scumpit energia termică, dar și electrică. În consecință, o mare parte din populație a intrat în incapacitate totală de plată a facturilor. În ultimii doi ani, Republica Moldova a primit din exterior sprijin financiar de aproape un miliard de euro sau peste 20 de miliarde de lei, iar în 2023, doar din partea Uniunii Europene, deja au fost promise 250 de milioane de euro, adică peste cinci miliarde de lei. Noi, poporul, care suntem suveranul țării, nu cunoaștem care a fost soarta acestor bani”.

În rezoluție, mai este menționat faptul că, în timp ce nemulțumirea oamenilor a atins cote imense, guvernarea nu a căutat soluții pentru problemele grave pe care le-a provocat prin propria incompetență, ci a ales calea terorii împotriva cetățenilor și restrângerea drepturilor și libertăților universale.

„Asistăm la o campanie de intimidare fără precedent la adresa tuturor celor care manifestă o atitudine critică față de putere. Maia Sandu și regimul ei, care promiteau în campania electorală justiție, libertate și democrație, au transformat Procuratura, CNA, Poliția și sistemul judecătoresc în organe represive, pe care le folosesc intens împotriva oamenilor. Sute de autobuze și microbuze sunt blocate de miile de polițiști, mobilizați de Maia Sandu și regimul ei odios, pentru a împiedica dreptul fundamental al cetățenilor la întruniri și la exprimarea opiniei”, se mai arată în rezoluția adoptată în cadrul mitingului din 12 martie, care a avut loc în centrul capitalei.

După votarea rezoluției, reprezentanții Mișcării Pentru Popor, în frunte cu deputații Partidului „ȘOR”,  au decis să se îndrepte spre Guvern pentru a transmite documentul executivului. Polițiștii le-au îngrădit însă accesul oamenilor spre clădirea Guvernului. În consecință, mulțimea a scandat lozinci împotriva guvernării PAS și a Maiei Sandu.

Într-un final, deputații Partidului „ȘOR” au fost lăsați să meargă la Guvern pentru a transmite rezoluția Mișcării Pentru Popor.

În cadrul mitingurilor organizate de Mișcarea Pentru Popor, au mai fost votate rezoluții în care oamenii le-au dat ultimatumuri guvernării, cu scopul de a obține plata integrală a facturilor pentru lunile de iarnă. Conducerea țării însă este surdă și mută la doleanțele cetățenilor.

La momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Parlamentului, Guvernului, președinției, PAS nu au comentat  declarația Partidului „ȘOR”.

partidulsor.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne