Radu Mudreac: Guvernul PAS refuză să aloce banii prevăzuți în buget pentru aprovizionarea cetățenilor cu apă


Deputatul PSRM, Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei agricultură și industrie alimentară susține că Guvernul Gavrilița a blocat lucrările de construcție a sistemelor de apă și canalizare în localitățile țării. Parlamentarul a menționat, la un briefing, că Executivul refuză să aloce banii prevăzuți în bugetul de stat pentru aceste apeducte.

Mudreac a menționat că guvernarea PSRM a decis, în premieră, să includă în bugetul pentru acest an jumătate de miliard de lei pentru aprovizionarea satelor din Moldova cu apă. Acum, însă, Guvernul PAS, refuze să execute aceste articole din buget.

”În anul 2021 s-a alocat pentru prima dată 500 de milioane pentru lucrările de aprovizionare cu apă și canalizare. Avem trei luni de când agenții economici care au executat lucrările în teritoriu nu au primit un leu. Mai avem o lună și se termină anul bugetar. Practic, astăzi nu se valorifică banii. Acești bani nu vor fi absorbiți și se vor pierde. Ce se urmărește? În schimb vin cu alte proiecte ”interesante”. Noi am blocat în 2019 arderea anvelopelor, acum este proiect să permită arderea anvelopelor în republică. În raioanele unde s-au utilizat aceste anvelope a crescut cancerul pulmonar de 9 ori, aici este interes, aici se poate. Acolo unde este pentru cetățeni, acolo nu se poate”, a declarat Mudreac.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne