PSRM și-a ales conducerea


 

Consiliul Republican al PSRM a ales componența Comitetului Executiv – organul colegial de conducere al partidului pentru un mandat de 4 ani. Astfel, din componența noului organ de conducere al PSRM fac parte: Vlad Batrîncea, Olga Cebotari, Grigore Novac, Adela Răileanu și Maxim Lebedinschi.

La rândul său, Comitetul Executiv l-a ales pe Vlad Batrîncea în calitate de Secretar Executiv al PSRM.

În cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM a mai fost analizată situația social-politică din țară. Socialiștii și-au exprimat îngrijorări profunde în legătură cu numeroasele crize prin care trece Republica Moldova.

„Sărăcirea rapidă a populației este rezultatul principal al unui an de președinție a Maiei Sandu și a mai bine de jumătate de an de guvernare a actualului regim, care a capturat întreaga putere în stat.

Criza energetică, care a dus la dublarea sau chiar triplarea facturilor consumatorilor finali de gaz natural și creșterea semnificativă a facturilor la agentul termic, precum și scumpirea cărbunilor, lemnelor de foc, reprezintă o lovitură dură aplicată de regimul de la guvernare întregii societăți. Scumpirile zilnice ale benzinei și motorinei s-au transformat într-un adevărat “serial de groază” pentru cetățenii noștri, care privesc cu multă îngrijorare la ziua de mâine. Scumpirea tuturor produselor, inclusiv a celor de primă necesitate, pâinea și lactatele, a înregistrat cote pe care Moldova nu le-a mai văzut din anii 90 ai secolului trecut” , se arată în comunicatul de presă al PSRM.

Socialiștii sunt de părerea că actuala guvernare a scăpat de sub control și criza pandemică, fiind înregistrat cel mai înalt val de infectări în ultimii doi ani.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne