Fostul membru al Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Nicolae Cazacu s-a alăturat partidului Renaștere-Возрождение.  După cum relatează postarea de pe pagina de Facebook a partidului politic, Cazacu s-a săturat de inacțiunea PSRM într-o perioadă dificilă pentru țară.

„Politicianul a decis să se alăture partidului Renaștere-Возрождение pentru a colabora cu noi ca să realizăm schimbarea și a crea un viitor mai bun pentru toți cetățenii.  Împreună putem realiza mai mult și putem face din Moldova un loc de care toată lumea va fi mândră”, a comunicat partidul în postare.

Partidul este încrezător că li se vor alătura în continuare primari, consilieri raionali, foști susținători ai PSRM.

„Obiectivul nostru este lupta împotriva regimului de guvernământ”, a spus Alexandr Nesterovschi, deputat și reprezentant al partidului Renaștere-Возрождение, care a părăsit Partidul Socialiștilor.

Trebuie menționat că deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost primii care au părăsit Partidul Socialiștilor în martie 2023.  După retragerea lor din formațiunea politică, deputații s-au alăturat noului partid.

Ulterior, deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au părăsit și ei Partidul Socialiștilor și s-au alăturat partidului Renaștere-Возрождение.

În plus, la fel au procedat și consilierii municipali din Bălți Veaceslav Babinețchi și Ludmila Vitneanscaia, precum și primarul comunei Hăsnășenii Noi, Roman Carasen.

La sfârșitul primăverii, Președintele raionului Drochia, Alexei Vasilian, și cinci primari din regiune, precum și mai mulți consilieri raionali și alți membri ai PSRM, au părăsit rândurile acestui partid.

Până la momentul difuzării acestei știri, serviciul de presă al PSRM nu a comentat anunțul partidului Renaștere-Возрождение.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.