Iurie Mazur, președintele PSRM din Cimișlia, a anunțat că a aderat la Partidul „Renaștere”.  Politicianul a subliniat că împărtășește valorile și obiectivele partidului, inclusiv cu privire la îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor democratice din țară.

De asemenea, pe pagina de socializare a partidului este menționat: „Împreună cu membrii partidului, Iurii Mazur intenționează să contracareze reforma administrativ-teritorială promovată de PAS și să participe la reabilitarea social-economică a Republicii Moldova”.

Amintim că Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost primii deputați care au părăsit PSRM, în martie 2023, și au aderat la Partidul politic „Renaștere”. Ulterior, ei au fost urmați de deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski și consilierii municipali din partea PSRM din municipiul Bălți Veaceslav Babinețchi și Liudmila Vitnianscaia.

La sfârșitul primăverii, președintele raionului Drochia, Alexei Vasilian, cinci primari, mai mulți consilieri raionali și alți membri de partid au părăsit, de asemenea, PSRM și s-au alăturat partidului „Renaștere”.

Săptămâna trecută, un alt fost membru al Consiliului Republican al PSRM, Nicolae Cazacu, a aderat la Partidul “Renaștere”.

Reprezentanții Partidului „Renaștere” și-au exprimat încrederea că vor fi urmați, în continuare, de  primari, consilieri raionali, foști susținători ai PSRM și  personalități politice active.

Până în momentul difuzării acestei știri, serviciul de presă al PSRM nu a comentat anunțul lui Iurie Mazur.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.