Procuratura a recunoscut că a comis o greșeală fără precedent în dosarul Stoianoglo


Procuratura generală recunoaște că procurorul Victor Furtună a comis o eroare, atunci când a cerut arest pentru Alexandr Stoianoglo. Totuși, instituția încearcă să-și apere subalternul, menționând că “legiuitorul a prevăzut remedierea erorilor tehnice, admise fără intenție”.

“Cu referire la eroarea materială, admisă în ordonanța procurorului de inițiere a procedurii de aplicare a măsurii preventive. Procurorii trebuie să manifeste maximă diligență profesională la întocmirea tuturor actelor și la întreprinderea tuturor măsurilor procesuale. Totodată, urmărirea penală este un proces de o intensitate sporită, iar cauza fără precedent în care subiect al reținerii este Procurorul General este asociat unui grad avansat de complexitate. În atare condiții, legiuitorul a prevăzut remedierea erorilor tehnice, admise fără intenție”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generală.

Amintim că la 9 octombrie, procurorul Victor Furtună a cerut instanței mandat de arest pentru o perioadă de 30 de zile pe numele Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo. În ordonanța emisă de Furtună se arată însă, că a fost cerut arest pentru o altă persoană.

 

 


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne