Medicamentul, creat de Insilico Medicine, un startup de biotehnologie din Hong Kong, este numit INS018_055 şi este folosit pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o formă de boală pulmonară cronică, relatează News.ro.

Compania din Hong Kong a anunțat că a început testarea pe subiecţii umani a INS018_055, primul medicament creat vreodată exclusiv de inteligenţa artificială. „Este primul medicament creat în întregime de inteligenţa artificială generativă care a ajuns la studiile clinice umane de fază II”, a declarat Alex Zhavoronkov, fondator şi CEO al Insilico Medicine. Procesul de cercetare a început în 2020, cu scopul de a găsi un leac la afecţiunea pentru care existau doar medicamente ce puteau numai să încetinească progresul bolii.

Prima fază a testelor se derulează în China, pe parcursul a 12 săptămâni. Apoi, acestea vor fi extinse în Statele Unite şi se va ajunge la 60 de subiecţi din 40 de oraşe. Până în prezent, Insilico Medicine a primit finanţări de peste 400 de milioane de dolari.

libertatea.ro

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.