Primăria Chișinău va aloca 130 de milioane de lei pentru reparația a 98 de instituții de învățământ


Autoritățile publice locale din Chișinău planifică în acest an reparația capitală a 98 de instituții de învățământ, transmite MOLDPRES.

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău a anunțat că are la dispoziție în acest an circa 130 de milioane de lei pentru reparația capitală a imobilelor unor instituții de învățământ din capitală.

Potrivit anunțului, reparațiile planificate pentru anul 2022 se referă la: lucrări de reparație capitală în 88 de grădinițe în sumă de 25,9 mln de lei; deschiderea a trei grădinițe noi – 23,5 mln de lei; extinderea prin reparația capitală a edificiilor din șapte școli – 34,7 mln de lei.

Pentru reparații capitale și curente în vederea redeschiderii a 26 de grupe noi au fost alocate 11,3 mln de lei, iar pentru dotarea cu utilaj, mobilier, inventar și echipament în 14 instituții de educație timpurie au fost prevăzute 3,6 mln de lei. Pentru lucrările de reparații și dotare a 10 instituții de învățământ general au fost alocate 30,4 mln de lei.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne