Preţul unei călătorii cu taxiul s-a dublat la Căușeni


Plăcerea călătoriei cu taximetrul, care până nu demult era un serviciu destul de accesibil pentru căuşeneni şi localnicii din regiune, a ajuns deja un lux. Odată cu creşterea preţurilor la motorină şi benzină, a crescut şi costul unei călătorii cu taxi-ul, notează Studio-L.

„Nu a fost un moft al nostru, mai mult ne-ar plăcea să fie preţul pe măsura buzunarului oamenilor şi să avem mai mult de lucru, decât să stăm timp îndelungat în aşteptarea unui client care-şi poate permite. Dar n-avem cum. Bine măcar dacă ne întoarcem banii lăsaţi la benzinărie şi mai rămâne ceva deasupra, şi tot nu în fiecare zi”, spun mai mulţi taximetrişti din Căuşeni.

Un operator din Cauşeni a afişat  noile preţuri pentru o călătorie. Astfel, dacă pâna nu demult în raza oraşului Căuşeni călătorii scoteau din buzunar 25-30 de lei pentru o cursă, acum sunt nevoiti să achite 50 de lei. Până la Ştefan Vodă se va plăti 250 de lei, până la Grigorievca – 80 de lei, iar până la Anenii Noi – 300 de lei.

Căuşenenii au reacţionat în mod diferit la aceste ajustări de preţuri:

„Nici până acum nu tare m-am plimbat cu taxi şi nici de acum înainte nu planific”;

„Taxiul de fapt întotdeauna a fost o plăcere costisitoare, nu-i nimic de mirare”;

„Bine ar fi dacă în acest caz ar reacţiona transportul public şi, fie ar adăuga maşini pe rute, dar la alt preţ decât taxi, fie ar diversifica itinerarul, sau altceva, numai oamenii să nu aibă de suferit. Mai ales când au o urgenţă şi le trebuie să ajungă repede”;

„Mai rar, dar oricum o să-l folosesc. Ne-am deprins cu acest fel de transport şi în unele cazuri este absolut necesar”.

Pentru data de 24 iunie, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova a anunţat următoarele preţuri la carburanţi: Pentru benzină 95 – 33, 28 lei per litru (-0,13); pentru motorină 32,46 lei/litru (+0,01).

[sc name=”replica_ro” ][/sc]

studio-l


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne