Potrivit președintelui WatchDog.MD, Valeriu Pașa, conform celor mai recente sondaje de opinie publică, în prezent se observă un trend de decalaj între ratingul Maiei Sandu și ratingul PAS.

Expertul a afirmat acest lucru la emisiunea „Alternativa” de la TV8, precizând că, poate și datorită faptului că PAS „a încetat să mai facă ceva corect”, ratingul său a început să scadă ușor, în timp ce ratingul fondatorului PAS, președintele Maia Sandu, este stabil.

„Undeva în aprilie a avut loc o creștere considerabilă a popularității partidului de guvernământ. Atunci, din numărul total de alegători, aceștia au avut 33%, și aceasta a fost o creștere stabilă. <…> Dar apoi, se pare, partidul de guvernământ a încetat să facă ceva corect sau a atins un anumit plafon și vedem o scădere ușoară, cu siguranță nu este o creștere continuă. În același timp, ratingul președintelui practic nu s-a schimbat”, a spus Pașa.

Totodată, expertul și-a exprimat încrederea că decalajul dintre ratinguri va deveni mai puternic după alegerile locale.

„Și cred că acesta este începutul unei tendințe de decalaj între ratingul președintelui și cel al partidului de guvernământ. Și cred că această tendință va crește de multe ori ca urmare a alegerilor locale”, a conchis Valeriu Pașa.

La momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale PAS și Președinției nu au comentat declarațiile lui Valeriu Pașa.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.