Primarul municipiului Orhei, președintele grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului consultativ cu privire la vectorul politic al Republicii Moldova și păstrării statutului de neutralitate a țării, Pavel Verejanu, a anunțat că va contesta în judecată hotărârea ilegală a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată după ce CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea organizării referendumului, anunță serviciul de presă al partidului interzis “ȘOR”.

Pavel Verejanu susține  că CEC a manifestat o lipsă totală de respect față de lege și incompetență în procesul de analiză a acestei chestiuni.

“Acest organ electoral, din care fac parte adepții PAS, neglijează principiile suveranității, conform cărora voința poporului stă la baza puterii de stat. Asemenea acțiuni duc la uzurparea puterii în domeniul electoral, iar comisia este dispusă să recurgă la orice subterfugii și falsuri pentru a-și menține puterea autoritara”, a subliniat Pavel Verejanu în declarația sa.

Pavel Verejanu și grupul său de inițiativă nu intenționează să se conformeze acestei nelegiuiri. Ei sunt hotărâți să conteste în instanță decizia CEC, și să demonstreze că puterea trebuie să aparțină poporului, care are dreptul să decidă viitorul țării prin referendum.

Până în momentul redactării acestei știri, serviciile de presă ale CEC, Guvernului, Administrației Prezidențiale și PAS nu au comentat în public declarațiile lui Pavel Verejanu.

partidulsor.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.