Premierul susține că niciun cetățean nu va scăpa de amendă dacă va purta de 9 Mai panglica ”Sf. Gheorghe”


Premierul Natalia Gavrilița avertizează cetățenii că nu vor scăpa de amendă pentru purtarea la 9 Mai a panglicii ”Sf. Gheorghe”. Șefa Guvernului a declarat că, cetățenii vor primi citații chiar și în zilele de după Marșul Victoriei, asta deoarece oamenii legii nu vor reuși să aplice sancțiunea pe loc dacă acest simbol îl vor purta o mulțime de oameni.

”Dacă ne uităm la lege, sancțiunea pentru utilizarea acestei panglici este amenda sau lucrul în folosul comunității. Noi trăim într-o lume modernă, avem înregistrări video, avem capacitatea de a sancționa nu neapărat acolo pe loc, pentru că, evident, dacă este o aglomerare de oameni n-o să-i sancționezi pe toți odată și n-o să provoci mulțimea, dar sunt posibilități de a-i sancționa altfel”, a spus premierul într-un interviu pentru presa de la Chișinău.

Amintim, și ministrul de Interne, Ana Revenco, a avertizat cetățenii că Poliția nu va face niciun rabat pe 9 Mai și va aplica sancțiuni pentru manifestanții care vor ieși cu simbolistica interzisă prin legea intrată în vigoare în data de 20 aprilie. Amenzile pentru încălcarea acestei legi se ridică până la 9000 în cazul persoanelor fizice și până la 18 mii în cazul persoanelor juridice.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne