Peste două zile după ce s-a pronunțat pentru concesionarea aeroportului, Popșoi declară că nu este exclusă crearea unei întreprinderi de stat pentru administrarea acestuia.

Marți, vicepreședintele PAS, vicespeakerul Mihail Popsoi a declarat cu încredere că este oportună concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău către „un agent economic serios din UE”. Două zile mai târziu, joi, Popșoi pare a fi mai puțin convins de relevanța declarațiilor sale, adăugând că concesiunea „este o aspirație pe termen lung”.

„Concesionarea aeroportului este o aspirație pe termen lung, pentru că în prezent, în situația în care suntem, cu mare regret, nicio companie serioasă nu se va prea avânta să preia managementul aeroportului nostru. De aceea statul Republica Moldova va trebui să stabilizeze și să îmbunătățească cât se poate situația din Aeroportul Internațional Chișinău”, a declarat Popșoi în plenul Parlamentului.

În același timp, el a vorbit și despre eventualitatea creării unei companii de stat pentru administrarea aeroportului, deși tot el, în cadrul unei emisiuni, marți seara, a spus că „statul nu prea are treabă să administreze o asemenea entitate complicată, precum este Aeroportul Internațional Chișinău”.

„Iar când va veni timpul, va exista dezbaterea publică necesară și va fi luată cea mai bună decizie – fie că va fi vorba de concesionare, fie că va fi vorba de creare a unei companii de stat de administrare a acestui aeroport. Dar aceasta va fi o dezbatere pentru mai târziu. Acum, cu mare regret trebuie să stabilizăm situația acestui important obiectiv strategic în condițiile de război la hotar și circumstanțelor care fac dificilă activitatea Aeroportului Internațional Chișinău”, a declarat Popșoi.

În ultima perioadă de vreme, reprezentanții autorităților au făcut mai multe declarații privind soarta Aeroportului Internațional Chișinău care, în anumită măsură, vin în contradicție una cu alta. În cadrul unei emisiuni, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, nu a exclus probabilitatea concesionării. Ulterior ea a precizat: „nu am declarat că statul se apucă să concesioneze iarăși aeroportul” și că ar fi vorba de căutarea investițiilor. Zilele trecute, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi a declarat, la o altă emisiune, că „am suficiente suspiciuni în capacitatea statului de a fi un manager eficient în domeniul economic, de aceea firește că ar fi oportun să fie oferit în concesiune unui agent economic serios, din UE,” a declarat Popșoi.firește că ar fi oportun să fie oferit în concesiune unui agent economic serios, din UE”.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.