Popșoi despre posturile TV închise: nu le privesc, dar sunt propagandistice


Într-un interviu acordat producătorului general al canalului TV „Primul în Moldova” Ludmila Belcencova, în marja sesiunii de iarnă a APCE, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popsoi, deputatul partidului de guvernământ, a declarat cu fermitate că consideră că toate cele 6 posturi TV a căror licență de difuzare a fost suspendată prin decizia CES sunt propagandistice și „promovează poziția agresorului”, iar acțiunile autorităților sunt lupta împotriva propagandei.

În același timp, Popșoi nu a putut să ofere măcar un exemplu de așa-zisa propagandă rusă, care ar fi fost difuzată pe canalele TV închise.

„- Numiți, vă rog, cel puțin un subiect în care ar exista propaganda Federației Ruse pe canalul nostru.

– Trebuie să recunosc, nu mă uit la canalul dvs. și nici la televizor în general nu prea.

– Adică, ați făcut acum o concluzie bazată doar pe ceea ce ați auzit?

– Nu, din poziția CA și din poziția Comisiei pentru Situații Excepționale.

– Adică, personal nu ați văzut aceste subiecte?

– Eu unul nu prea privesc televizorul, dar am încredere în colegii mei profesioniști care și-au tras concluziile”, a spus deputatul PAS.

De asemenea, Popșoi nu a putut interpreta unul dintre argumentele care au stat oficial la baza deciziei de suspendare a licențelor – „propaganda prin omisiune”.

„-Ce înseamnă propaganda prin omisiune?

– Probabil, cetățenii care v-au urmărit și vizionat sunt capabili să evalueze calitatea produsului într-o măsura mai mare sau mai mică. Trebuie să recunosc, m-am uitat rar”, a precizat Mihail Popșoi.

Reamintim că pe 16 decembrie 2022 Comisia pentru Situații Excepționale a decis suspendarea licenței de emisie a șase posturi TV: „Primul în Moldova”, „Accent TV”, „TV6”, „Orhei TV”, „RTR Moldova” și „NTV Moldova”. În dispoziția CSE se menționează că licențele au fost suspendate pe durata stării de urgență din cauza lipsei de informații veridice în reflectarea evenimentelor din interiorul țării, precum și a războiului din Ucraina. Ulterior, șefa Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a explicat că toate aceste 6 posturi TV au promovat „propaganda războiului prin omisiune”. În același timp, posturile de televiziune respective nu au avut nicio amendă în acest sens și nici măcar un subiect difuzat care ar confirma această teză.

primul.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne