Popșoi despre închiderea a șase posturi TV: Publicul aplaudă


„Publicul aplaudă”. Așa a comentat vicespeakerul Mihail Popșoi  reacția populației la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de a suspenda licența de emisie a șase posturi de  televiziune. Această opinia a fost împărtășită de Popșoi într-un interviu acordat producătorului general al canalului TV „Primul în Moldova”, Ludmila Belcencova.

În ciuda faptului că deputatul însuși rar privea televizorul – ceea ce a și recunoscut în cadrul interviului, precum și a faptului că nu era familiarizat cu gama de programe TV și știri de la aceste șase posturi TV, cu toate acestea, politicianul și-a exprimat încrederea că decizia luată de CSE a fost corectă. El a afirmat că publicul ar aplauda închiderea a șase canale TV, și că nu ar exista oameni care să nu fie de acord cu această decizie.

„Publicul pe care îl întâlnesc în toată țara aplaudă această decizie și, de fapt, spun că aceasta este o decizie întârziată.

– Și celor care nu sunt de acord, ce le puteți spune?

– Sunt sigur că și ei înțeleg riscurile și contextele în care se află Republica Moldova.

– Adică nu există dezacorduri?

– Având în vedere cum substituiți conceptele, mă întrebați pe mine… v-am răspuns deja”, a spus Mihail Popșoi.

Reamintim că pe 16 decembrie 2022 Comisia pentru Situații Excepționale a decis suspendarea licenței de emisie a șase posturi TV: „Primul în Moldova”, „Accent TV”, „TV6”, „Orhei TV”, „RTR Moldova” și „NTV Moldova”. În dispoziția CSE se menționează că licențele au fost suspendate pe durata stării de urgență din cauza lipsei de informații veridice în reflectarea evenimentelor din interiorul țării, precum și a războiului din Ucraina. Ulterior, șefa Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a explicat că toate aceste 6 posturi TV au promovat „propaganda războiului prin omisiune”. În același timp, posturile de televiziune respective nu au avut nicio amendă în acest sens și nici măcar un subiect difuzat care ar confirma această teză.

primul.md

 


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne