Instituții responsabile de securitatea și politica externă a statului discută mai multe opțiuni de răspuns față de politicile ostile ale Federației Ruse față de Republica Moldova. O spune ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, care a menționat că urmează să fie luate anumite decizii referitoare la acțiunile întreprinse de Moscova față de țara noastră, potrivit tv8.md.

„Federația Rusă, timp de foarte mulți ani, a aplicat politici ostile față de Republica Moldova. Este vorba și de sprijinul pentru separatism, menținerea ilegală a trupelor ruse, embargouri asupra produselor moldovenești, fructelor, legumelor, vinurilor.

Au fost și mai multe acțiuni ostile față de R. Moldova întreprinse de serviciile speciale rusești, mă refer aici la informațiile prezentate de către SIS. Pentru a răspunde la aceste activități, alături de mai multe instituții responsabile de securitatea și politica externă a statului, discutăm mai multe opțiuni de răspuns față de aceste politici ostile a Federației Ruse. Atunci când se vor lua anumite decizii politice vom veni cu anunțuri exacte pe acest subiect”, a spus Popescu în marja Summitului NATO de la Vilnius.

tv8.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.