Politolog ucrainean: În ajunul răpirii lui Ceaus, în biroul lui Zelenski a fost o ședință importantă


Detalii scandaloase despre răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Un renumit politolog și blogger de la Kiev, Taras Berezoveț, susține că operațiunea a fost pusă la cale chiar în biroul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

„În ajunul răpirii lui Ceaus, în biroul președintelui Zelenski s-au întâlnit trei persoane importante: șeful Administrației prezidențiale, Andrei Ermak, adjunctul său, Andrei Smirnov, și Valerii Kondratiuc, șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei. La această ședință a fost luată decizia ca Serviciile ucrainene să organizeze răpirea lui Ceaus din Republica Moldova și să îl aducă acasă”, susține Berezoveț.

Politologul a explicat și motivul acestei infracțiuni. Andrei Smirnov, adjunctul șefului Administrației prezidențiale, a fost avocatul lui Nicolae Ceaus. Potrivit lui Berezoveț, anume Smirnov l-ar fi ajutat pe Ceaus să fugă în Republica Moldova, iar acum aceștia încearcă să șteargă toate urmele infracțiunii.

„Inițial, Smirnov l-a cazat pe Ceaus într-o vilă de lux, ulterior, l-a adăpostit într-un hotel din centrul orașului Kiev și mai târziu, pe cale ilegală, l-a ajutat să fugă în Republica Moldova, cu acte de identitate false”, spune bloggerul.

Berezoveț a amintit că în 2019, jurnaliștii de investigație au publicat o înregistrare audio, în care Andrei Smirnov, omul lui Zelenski, îi cere șefului Biroului de Investigații din Ucraina să facă presiuni serioase asupra lui Nicolae Ceaus și familia acestuia.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne