Politolog: Toate sondajele arată că partidul de guvernare are risc să piardă puterea


Există riscul ca partidul de guvernare (PAS) să piardă puterea. O declarație în acest sens a fost făcută de Ian Lisnevschi, politolog, directorul Intellect Group, în cadrul emisiunii “TEMA” de la postul de televiziune “Primul în Moldova”.

“Toate sondajele arată că partidul de guvernare are risc să piardă puterea: la alegeri precedente, la alegeri prezidențiale, la alegeri parlamentare”, a declarat Lisnevschi.

Mai mult, Ian Lisnevschi s-a expus cu privire și la subiectul remanierilor guvernamentale. Lisnevschi susține că în această iarnă premierul Natalia Gavrilița și-ar putea da demisia.

“Noi am văzut deja câțiva miniștri și-au dat demisia. Sunt două variante, dacă situația va fi mai gravă, mie mi se pare că doamna Gavrilița va da demisia în această iarnă, iar dacă cât de cât vor putea să mențină această situație – primăvara”, a conchis Lisnevschi.

Invitat în cadrul aceleași emisiuni, politologul Veaceslav Berbeca, a declarat că tensiunile din PAS “există și sunt evidente”, iar faptul că foarte mulți miniștri pleacă confirmă acest lucru.

“În privința tensiunilor în PAS, ele există și sunt evidente. Din diferite canale noi aflăm că sunt disensiuni între membrii acestui partid și atunci când s-au întâlnit duminică seara probabil asta și s-a discutat. Faptul că pleacă unii miniștri, chiar se vorbește direct pe canalele mass-media că și alți miniștri vor pleca, asta înseamnă că lucrurile nu merg bine”, a declarat Veaceslav Berbeca.

Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al guvernului, PAS, dar și administrația prezidențială nu au comentat deocamdată declarațiile lui Ian Lisnevschi și Veaceslav Berbeca.

primul.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne